​​​​Groepsleerkrachten

De groepsleerkracht is verbonden aan een of meerdere groepen. Hij of zij geeft onderwijs aan de leerlingen en onderhoudt contacten met de ouders/verzorgers. Sommige leerkrachten werken parttime. Het spreekt voor zich dat duoleerkrachten een wekelijkse overdracht hebben. Naast lesgeven hebben groepsleerkrachten organisatorische en onderwijsinhoudelijke taken.

De intern begeleider
Ingrid Roos is intern begeleider. Zij ondersteunt de groepsleerkrachten en bewaakt samen met het team de leerlijnen. Ook maakt zij in overleg met de leerkracht en andere deskundigen plannen voor de groep, subgroepen en het individuele kind.

Onderwijsassistent
Sabrina Fernandes en Aysel Yalman zijn onderwijsassistent op de Alan Turingschool. Zij ondersteunen groepsleerkrachten en begeleiden leerlingen.

Leescoördinator
Heleen Buhrs is leescoördinator. Zij richt zich op het verbeteren van het leesonderwijs en op de dagelijkse aanpak ervan.

Rekencoördinator
Onze rekencoördinator is Marie José Glandorf. Zij houdt zich bezig met het rekenonderwijs. Nieuwe ontwikkelingen binnen het rekenonderwijs en de doorgaande leerlijn zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

ICT-coördinator
ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Arjen Meijer, onze ICT-coördinator, is verantwoordelijk voor het beheer van de apparatuur en software. Daarbij gaat het niet alleen om het technisch onderhoud, maar ook om de educatieve software. Daarnaast ondersteunt hij de kinderen en leerkrachten bij het gebruik van de computer.

Vakleerkracht lichamelijke opvoeding
Ron van Beekhoven is de vakleerkracht lichamelijke opvoeding op de Alan Turingschool. Naast het geven van de speel- en gymlessen werkt hij samen met de schooldirectie en de Stichting Vrienden van de Alan Turingschool aan een zo gezond mogelijke school.

Office manager
Alle administratie op de Alan Turingschool wordt verzorgd door Rita Naar. Zij is verantwoordelijk voor organisatorische, secretariële zaken en voor het up-to-date houden van het leerlingenbestand. U kunt tevens bij haar uw adres- of contactgegevens wijzigen, een inschrijfformulier voor de TSO halen en aangeven als u de vrijwilige eigen bijdrage gespreid wilt betalen. Rita Naar is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Conciërge
Pablo Dias is onze conciërge. Hij gaat over allerhande facilitaire zaken.

Schoolleider​
Schoolleider is Eva Naaijkens. Ze heeft ruim 10 jaar ervaring als schoolleider. Haar vorige school heeft ze van zwakke school getransformeerd naar excellente school. Eva is mede-auteur van het boek En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?, waarin de kwaliteitsaanpak van de Alan Turingschool staat beschreven.

Teamleider en conceptontwikkelaar
Martin Bootsma is een kleine vijfentwintig jaar groepsleerkracht in het basisonderwijs. Martin was in 2011 Leraar van het Jaar in het primair onderwijs. Martin is mede-auteur van het boek En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?.

Stagiairs
Zoals op de meeste scholen komt u ze op de Alan Turingschool ook tegen: Pabo-studenten die stage lopen. Ze draaien meestal een dag per week mee in de klas om het vak van leraar in de vingers te krijgen. Uiteraard bieden wij deze toekomstige leerkrachten de mogelijkheid bij ons het vak te leren.